Publicatieprijs 2017

 

PUBLICATIES / LITERATUUR

Het Europees Genootschap voor Munt- en Penningkunde verzorgt volgende publicaties:

HET JAARBOEK

Dankzij de inzet van haar leden kan het EGMP jaarlijks een ± 250 bladzijden tellend jaarboek samenstellen, met uitsluitend hoogstaande numismatische artikels, van 1983 tot op heden, waarbij de auteur van het beste artikel wordt beloont met een medaille.

Het EGMP beschikt nog over een beperkte voorraad jaarboeken, deze kan men bestellen zolang de voorraad strekt. Op deze wijze kunnen nieuwe leden ook de oudere exemplaren aanschaffen en kunnen derden net dat ene boek aanschaffen waarin hun verzamelgebied besproken wordt.

!NIEUW!
Alle artikels uit het jaarboek, vanaf 1983 zijn online beschikbaar met uitzondering van de 5 laatste jaargangen.

 

DE MUNTKLAPPER

Om iedereen op de hoogte te houden, stuurt het EGMP zijn driemaandelijks tijdschrift naar alle leden. Naast de numismatische agenda, aankondiging van de verschillende beurzen en een vier tot zes pagina's tellend artikel komen ook alle afdelingen aan het woord om de nakende activiteiten van hun vereniging naar voor te schuiven.
Hierdoor worden onze leden aangemoedigd om niet uitsluitend de vergaderingen van hun afdeling te bezoeken maar ook eens bij de andere EGMP afdelingen een kijkje te nemen. Deze tijdschriften worden niet door ons te koop aangeboden. Oudere nummers kan men vaak bij de afdelingen inkijken of aanschaffen.
De artikels uit De Muntklapper zijn eveneens online ter beschikking.

ARTIKELS

Reeds van bij de oprichting van het EGMP werd er veel aandacht besteed aan het vergaren en verwerken van numismatisch gebonden informatie. De vele honderden numismatische artikels die op deze manier via de vroegere omzendbrieven, later het tijdschrift en uiteindelijk "De Muntklapper" hun weg vonden naar onze leden, zijn hiervan het resultaat.
Artikels uit vroegere edities tijdschriften zijn nu online beschikbaar. (1950 - 1982)

 


Wens je zelf artikels te schrijven voor het jaarboek of De Muntklapper, lees dan eerst onze aanbevelingen voor het inlassen van foto's en afbeeldingen.

 

BOEKEN

In deze rubriek vindt men de boeken die door onze EGMP/AEN leden zijn uitgebracht.

Bent u lid van het EGMP en ontbreekt uw boek of numismatisch werk in de lijst?
Contacteer ons en bezorg de nodige informatie zodat ook uw werk de aandacht krijgt die het verdient.

 

CATALOGI

Deze catalogus kwam tot stand dankzij de inbreng van diverse leden van het EGMP en is recentelijk aangepast. Een speciale dank aan volgende leden:

Eddy Schutyser, Peter Eyckmans, Ronnie van Uden, Leopold Verbist, Laurens Aernout en Lippens Frank.

Overzicht van de verschillende periodes:

    1. De Brabantse omwenteling, 1790
    2. Belegeringsmunten Antwerpen, 1814
    3. België en Belgisch Congo

Overname van gegevens mag niet, tenzij met toestemming en vermelding van de bron.